Kreta

15 June 2010

Kreta är Greklands största ö och även en av de sydligast belägna. Naturen är vacker, maten underbar, havet turkosblått och kulturlivet stort. Detta har lett till att Kreta idag är ett av nordbornas absolut populäraste resemål och då framförallt städerna Chania och Rethymo. Eftersom ön är ca: 26 mil lång och ca: 6 mil bred finns det mycket att upptäcka när man är här. Förutom det underbara klimatet kan man även njuta av:

  • Grym dykning och snorkling
  • Antika historiska monument
  • Fantastiska vandringsleder
  • Underbara stränder
  • Gudomliga solnedgångar

Bästa sättet att upptäcka denna spännande ön på är att hyra en bil och själv helt fritt ta sig runt ön i det tempo man önskar, stanna när det passar och kanske bara njuta av den storslagna naturen. Kretas största stad heter Heraklion och är Greklands femte största stad, precis söder om staden ligger det fantastiska Minioska palatset Knossos.

Prisexempel på 1 veckas bilhyra på Kreta: 2055:- med MrAuto.se

Först i Världen!

5 March 2010

Vi på MrAuto är idag stolta att kunna informera och skryta om att vi är världens första biluthyrningssite som stödjer nästa generations internet protokoll IPv6.
Detta för att vi alltid strävar att ligga i framkant inom alla områden både tekniskt och prismässigt!
Ni når även våra Engelska och Franska sidor via IPV6.

Våra sidor fungerar både i det nuvarande protokollet IPv4 och IPv6.

Mer information om IPV6 hittar ni här

Tunisien en hemlig pärla

21 December 2009

Tunisien är ett fantastiskt land som på senare år blivit ett populärt resmål för oss nordbor. Med sitt milda klimat så passar en resa hit lika bra året om, är det dock bad du är ute efter så skall du kolla vilka månader som erbjuder badtemperatur. Men för den som vill upptäcka kultur eller kanske spela golf så går det bra när som helst på året.


Några sevärdigheter som vi inte tycker att du skall missa vid ditt besök till detta land är bl.a Synagogan i Er Riadh som är den äldsta synagogan i den arabiska världen med en historia som sträcker sig hela vägen baks till 586 f.kr. En utflykt till ön Djerba är en fantastisk upplevelse där man i timmar kan åka omkring och uppleva allt från vackra vyer till besök i någon av de vackra små fiskar samhällerna. Öns affärsmän är berömda i hela Tunisien. För att din dag på ön skall bli lyckad rekommenderar vi er att hyra en bil som på ett bekvämt sätt kan ta er runt.

Som tidigare nämt är Tunisien ett perfekt resemål för golfaren, kvaliteten på golfbanorna är väldigt bra speciellt om man ser till vad det kostar att spela.

Några tips inför resan, respektera att detta är ett muslimskt land och gå inte allt för lättklädda när ni inte är på stranden. Drick inte vattnet ur kranen, det är inte giftigt men vatten på flaska är att rekommendera. Lämna gärna mellan 5 och 10% i dricks på restaurangerna. Några köptips: Antikviteten, keramik, lädervaror, mässingsarbeten, handknutna och vävda mattor, silversmycken, garner, vävnader, tyger, jackor/rockar i läder, skor, handgjorda fågelburar, kalligrafi, kryddor med mera.

Trevlig resa önskar vi MrAuto.se

MrAuto Reseblogg drivs med hjälp av mjukvara från WordPress.